Hirweb.hu-Magyar Honlapok

 

 

        BANNEREM

ildiko bloglap

 

Díszek ,versek,stb,

Írj pár sort!

Vendégkönyv.

Karácsony

Lehalkul a város zaja
karácsony estére.
Melengeti a lelkünket
a kis gyertyák fénye.
Megszületett a szeretet
lelkünkben e napon.
Hogy a fáradt embereknek
hitet, reményt adjon.

 Szeretettel köszöntelek 

     az oldalamon!

Ildikó vagyok 58.éves.
 
Még aktív dolgozó ,
 
 egy csodálatosan szép

/Macimúzeumban/ 
vagyok tárlatvezető.

És  ha engedi az
 időm akkor

  blog oldalamat
 szerkesztgetem  
saját kedvtelésemre

 

 

Szép Tündérország
támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos,
gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.
Juhász Gyula

December az úton,
szánkóval szalad,
karácsonyi kedvvel
kincset osztogat.
Piros ünnepet hoz,
fenyők illatát,
hóember a kertben
kicsípi magát!

 

Látogató olvassa a lapot.

***************************

IP

 

 Online rádióadás
 

       & amp;nbsp;    

 

 Budapest

 

 


 

 


 

 

 

Csanádi Imre

Ébredj, új tavasz,
jégtörő, sugaras,
gallyat gombosító,
rügyet rojtosító,
mindenféle madarakat
víg versre tanító.

 

Egyetlen dolognak
kell feltétlenül
sugároznia belőled,
bárhová is mész,
ez pedig a magabiztosság.

 

Boldog névnapot!

 

Nem kell tudni,
meddig tart...
A boldogság minden
pillanatát úgy kell élni,
mintha az utolsó lenne.

Addig
nem lehetsz elveszve,
míg oltalmat találsz
a kezekbe,
míg utánad futnak,
míg ölelnek téged,
míg bizonyságát adják,
hogy párban szép
az élet

*******************


 *******************

"Nem az van hatással a jelenre,
amit a múltban tettél,
hanem amit a jelenben teszel,
az teszi jóvá a múltat
és változtatja meg a jövőt."

- Paulo Coelho -

Ha anya vagy,
 sohasem maradsz
igazán egyedül a
 gondolataidban.
Egy anya mindig kétszer
 gondolkodik: egyszer
önmagáért, másodszor
 a gyermekéért.

 

 

 


 

 

 

Ady Endre:
Kis,karácsonyi
ének Tegnap
harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok
Gyémánt-havat hoznak.

Lendvay Hedvig:
Karácsonyi utazás
Gyertya lángja libben-lobban,
Száz gyerekláb táncra dobban,
Jézus küldte, angyal hozta,
Jaj de szép a karácsonyfa.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 


 

DIÁNA WALESI HERCEGNÉ/ GALÉRIA/

Diána walesi hercegné

1961.07.01. - 1997.08.31. 
Kép galéria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diana walesi hercegnő emléke ma is rendkívül erősen él az emberekben szerte a világon. Halálának 15. évfordulója előtt ugyanakkor sokan úgy érzik, hogy Lady Diana Spencernek még mindig nem sikerült igazán emléket állítani. A hercegnő örök legenda marad - és nem csak a brit alattvalók számára. A herceg és Diana egymásra találtak, habár természetük lényegesen eltérő vonásokat mutatott: a komoly trónörökös szeretett operába és művészeti galériákba járni, míg ifjú kedvesének inkább a vásárlásokon és a popzenén járt az esze. Ennek ellenére 1981. február 5-én Károly megkérte Lady Di kezét. Három hónappal később pedig a királyi ház bejelentette az ország lakosságának az eljegyzést - és ettől kezdve Diana minden hivatalos eseményre elkísérte jövendőbelijét. Még abban az évben, július 29-én összeházasodtak a londoni Szent Pál-székesegyházban. A ceremónián 2700 meghívott és körülbelül 1000 kíváncsiskodó vendég vett részt személyesen, valamint 750 millióan követték a szertartást a tévéképernyők előtt - élő egyenes adásban.

Kapcsolatuk mesébe illően kezdődött, de a folytatás már nem kínált annyi csodát számukra. Házasságuk nagyon sok keserűséget hozott mindkettőjük számára, ami a sajtó és a filmipar kedvenc témájává lett hosszú éveken keresztül. 1982. június 24-én megszületett első gyermekük, Vilmos herceg, majd 1984. szeptember 15-én második fiuk, Henry herceg. A házasságot azonban még a két gyermek sem tudta megmenteni: Károly nem értette meg Diana érzelmes természetét, ezenkívül továbbra is volt barátnője, Camilla Parker-Bowles iránt táplált gyengéd érzelmeket. Diana pedig nem bírta elviselni a királyi család tagjaként vállára nehezedő terheket, és egyre kilátástalanabbnak látta helyzetét. Depresszióban, bulémiában szenvedett, és többször kísérelt meg öngyilkosságot. Végül 1992-re telt be a pohár: december 9-én jelentette be az angol miniszterelnök, hogy a walesi herceg és hercegnő külön kívánnak válni. A válás kimondására azonban egészen 1996. augusztus 28-án kellett várni.
-----
A királyi háztól - és nem utolsósorban a neheztelő anyós, II. Erzsébet mellől - elszakadó Diana egyre inkább megtalálta élete célját. A népszerűsége egyre csak nőtt, ami annak is köszönhető, hogy a királyi család tartózkodó magatartásától eltérően ő igen nyíltan beszélt életéről a sajtónak. Nagy port kavart a BBC-nek adott interjúja is, melyben leplezetlenül beszél Károllyal megromlott kapcsolatáról, depressziójáról, csalódottságáról.

A válás után gyermekeivel a Kensington-palotába költözött, és egyre inkább a jótékonysági munkának szenteli életét. Népszerűségét azonban arra használta fel, hogy a világ minden részén segítse a rászorulókat - elsősorban a gyermekeket -, és más hírességeket is megnyerjen támogatónak. Talán a legemlékezetesebb a taposóaknák pusztító hatása elleni kampánya volt, amikor a világ több országába, Angolába és röviddel halála előtt Boszniába is ellátogatott.

Lady Diana nem maradt társ nélkül: a bulvársajtó folyamatosan cikkezett kapcsolatairól és lehetséges partnereiről. Élete utolsó évében talált rá a nagy szerelemre: a vagyonos Dodi al-Fayed üzletember mellett keresett vigasztalást lelki fájdalmaira. 1997. nyarán a hercegnő gyermekeivel és Dodival együtt nyaralt, a sajtó pedig Dodiról, mint Diana leendő férjéről cikkezett.

A hercegnő és barátja 1997. augusztus 31-re virradó éjszaka szenvedett halálos balesetet a párizsi Alma-híd aluljárójában, röviddel azután, hogy a Ritz szálloda körül ólálkodó fotósok elől szökve megpróbáltak egérutat nyerni az exkluzív sajtótémától felajzott követők elől. A versenyfutásban autójuk nagy sebességgel nekivágódott az aluljáró egyik tartóoszlopának.


A hercegnő egyiptomi kedvese és a sofőr, Henri Paul a helyszínen, Diana pedig a kórházban halt meg. Testőre, Trevor Rees-Jones súlyosan megsérült ugyan, de életben maradt.

A két évig tartó, mindenre kiterjedő vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy az ütközést az ittasan vezető Henri Paul okozta, aki a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtott át a szűk alagúton. A párizsi rendőrség bűnügyi osztálya 30 nyomozót alkalmazott, 153 tanút hallgattak meg, és az első történetekben szereplő rejtélyes Fiat Unót keresve 3000 Fiat-tulajdonost hallgattak ki.
-----
 
Mohammed al-Fayed kezdettől azt állította, hogy fia és Diana hercegnő összeesküvésnek esett áldozatul: meggyőződése szerint a brit királyi családnak állt volna érdekében megölni a szerelmeseket, mert nem kívántak egy muzulmánnal rokonságba kerülni.


Diana halála megrázta a briteket, utolsó lakhelye, a Kensington palota előtti teret több millió virággal borították el. A walesi hercegnőt a Westminster apátságban búcsúztatták, és a családi birtokon, Althorpban helyezték örök nyugalomra 1997. szeptember 6-án.


Az élet azonban megy tovább, a tragédia óta több mint tíz év telt el. Károly 2005. április 8-án feleségül vette Camillát. Frigyükre a királynő is áldását adta: Camilla jogilag ugyan a walesi hercegnő, de érthető okokból, Őkirályi Fensége, a Cornwalli hercegnő címet viseli.

A hercegnő fiainak is teljesültek álmaik. Vilmos herceg, a második számú trónörökös Etonban földrajzot, biológiát és művészettörténet tanult. Egyéves világ körüli útja után földrajzból szerzett diplomát. Jelenleg katonai karrierjét építi. Első hivatalos megjelenése azonban csak tavaly, Új-Zélandon volt, ahol a királynőt helyettesítette.
 
 
 

https://www.facebook.com/sentiDA14/videos/1186444081383347/

Friss hozzászólások
Kereső
Belépés
Szavazás

Ha tetszik az oldal kérlek szavaz!

0.055 mp